Når du møblerer et hjem, er lys alt. Lysnivået i et rom dikterer hva du kan og ikke kan gjøre, og det har en enorm innvirkning på hvordan du har det. Du kan ikke lese veldig enkelt med et enkelt lys, for eksempel, og en romantisk middag for to er ikke så romantisk under en 1500 watt halogenlampe. Problemet er at folk trenger å bruke noen rom til flere formål, og disse forskjellige funksjonene krever varierende mengder lys. Gå inn i dimmerbryteren, en praktisk elektrisk komponent som lar deg justere lysnivået fra nesten mørkt til fullt opplyst ved å bare vri på en knott eller skyve en spak.

Imidlertid er ikke alle lyspærer kompatible med dimmerbrytere. Dimmebrytere fungerer ved å påvirke spenningen og ikke effekten. Med feil dimningsbryter vil visse lyspærer få feil spenning og skape problemer.

Glødepæren og dens nære slektning halogenpæren er de mest utilitaristiske lyspærene fordi de fungerer med en hvilken som helst dimmerbryter. De brenner bare ut hvis spenningen er for mye for dem, men ikke hvis spenningen er under kapasiteten.

For å bruke en dimmer med lysrør, må pæren ha en dimbar ballast. Dessuten bør forbrukerne få en dimmer som spesifikt sier at den er kompatibel med lysrør. Selv med en lysdiode som kan dimmes, i det lavere lysområdet, kan pæren bare slå seg av. Et annet problem er at de kanskje ikke slår på riktig når du bruker en eller flere dimmere forskjellige steder.

LED-lyspærer dempes lavere enn lysrør, men dimmingsområdet bestemmes av lyspærens kretsløp. LED-lampen er også utsatt for å slå seg av i det lavere lysområdet, og den kan også fungere feil med en eller flere dimmere. Mens en glødelampe vil flimre med svingninger i spenningen, kan en LED slå av eller flimre for mye.

Når du kjøper, bør en forbruker huske at glødepærer dempes fra null til 100 prosent, mens lysrør og LED-pærer bare kan senke til 10 til 20 prosent av minimumsverdien, slik at huseiere kanskje ikke kan oppnå ønsket atmosfære. I tillegg krever lysstoffrør og LED-pærer dyrere og kompliserte dimmebrytere. Men på sikt gir LED og lysrør betydelige energibesparelser.